Suosituimmat nettipelit

Pelaaminen on yksi suosituimpia tämän päivän ajanviettotapoja, ja perinteisten konsolipelien rinnalle on pysyvästi tulleet myös netti- sekä mobiilipelaaminen. Itse asiassa nämä kaksi verkkopelaamisen lajia ovat alkaneet jopa osin syrjäyttämään perinteistä konsoli- ja PC-pelaamista. Kaikille pelityypeille löytyy kuitenkin edelleen oma uskollinen kannattajakuntansa.

League of Legends pelimaailman kiistamaton ykkönen

Suosituimpien verkkopelien listalta löytyy monta mielenkiintoista peliä, mutta kovin suuria yllätyksiä sieltä ei rehellisyyden nimissä löydy. Ehkäpä yllättävintä on se, kuinka selvä ero suosiossa on neljän suosituimman ja muiden pelien välillä. Käytetyllä peliajalla mitattuna ylivoimaisesti suosituin verkkopeli on nimittäin League of Legends, jonka osuus kaikesta mitatusta peliajasta on lähes 22 prosenttia. Kyseessähän on peli, johon myös pelivalmistajat ja sponsorit osallistuvat omilla tiimeillään, mikä varmasti selittää osaltaan pelin suosiota – näkyvyyttä ja suosiota on helppo saada, jos rahoituspuoli on kunnossa. League of Legends on myös kiehtova tiimipeli, jota kannattaa käydä vilkaisemassa, jos tämä peli ei ole vielä tuttu.

Toiseksi suosituin verkkopeli statista.comin listauksen mukaan on World of Warcraft – toinen suosittu taistelu- ja toimintapeli. WoW on kuitenkin selvästi LoL:n takana 8 prosentin osuudellaan. Seuraavina peliaikaa ovat jakamassa noin viiden prosentin osuudellaan Counter Strike: Global Offensive sekä DotA 2. League of Legendsin tapaan kaikki nämä ovat myös suosittuja kilpapelejä, joten medianäkyvyyden voidaan lisänneen kunkin suosiota. Nähtäväksi jää, lisäävätkö e-urheilupelit tulevaisuudessa eroa muihin vaihtoehtoihin entisestään.

Texas Hold ’em haastaa tavalliset videopelit

Ne pelaajat, joiden mielestä ainoaa todellista jännitystä pelaamiseen saa silloin, kun mukana on pieni (tai vähän isompikin) panos, suuntaavatkin esimerkiksi Betssonin palveluun, josta löytyy suuri valikoima mitä erilaisimpia pelejä aina kolikkopeleistä klassisiin kasinoiden pöytäpeleihin. Texas Hold ’em onkin Omahan ohella suosituimpia pokeripelejä tällä hetkellä, ja monissa turnauksissakin pelataan juuri näitä kahta modernia klassikkoa.

Ehkä kuitenkin nopeimmin suosiotaan nostanut pelityyppi on erilaiset mobiilipelit. Hyvänä esimerkkinä tästä voi pitää vaikkapa huippusuosittua koko perheen Angry Birdsiä, joka on suomalaisen Rovion käsialaa. Angry Birds ei enää ole mikään uutuuspeli, mutta pian on varmasti odotettavissa taas uusia hittipelejä mobiililaitteille.